Activitati - Anul scolar 2018-2019

Balul bobocilor 2018

                                                     

1. Balul Bobocilor lui Neculce

afis balul bobocilor   Anul acesta, Balul Bobocilor, un eveniment festiv, devenit o tradiție a Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, cu fiecare nouă ediție cu o concepție și tematică inedite și originale, se va desfășura în data de 29 noiembrie 2018, începând cu ora 14:00, la Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos.

    Codul tematic conceput de elevii claselor a XI-a, organizatorii Balului Bobocilor, pentru ediția curentă este „Black & White”, concept cu conotație retro, dar și avangardistă în același timp, care impune distincție, eleganță, rigoare valorică.

    Entuziasmul și creativitatea organizatorilor Balului Bobocilor promit momente unice, emoționante, de celebrare a spiritului licean neculcian, la care vă invităm să participați.

    Vă așteptăm cu drag,

    Echipa de organizare a ediției 2018 a Balului Bobocilor.

   

Activitati 2018-2019

                            

  1. 19 septembrie 2018 - Simulare cutremur
  2. 15 septembrie 2018 - Let's do it, Romania!

                            

1. 19 octombrie 2018 - Simulare cutremur

   Vineri, 19 octombrie 2018, la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos a fost declanșat un exercițiu care a simulat intervenția autorităților în cazul unui cutremur, cu impact la Târgu Frumos.
Această activitate s-a desfășurat cu susținerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” al Județului Iași, sub coordonarea domnului colonel în rezervă, Țîmpău Vasile și a conducerii școlii, director, prof. dr. Sergiu – Constantin Enea, director adjunct, prof. Lili Ciobanu, cu implicarea tuturor elevilor și cadrelor didactice ale Liceului Teoretic „Ion Neculce”. Astfel, în cadrul acestei acțiuni, s-au prelucrat reguli de comportare în timpul cutremurului și după cutremur, conform protocolului de colaborare cu ISU. Acțiunea se înscrie în programul „Educația și protecția elevilor în caz de cutremur”.

  Exerciţiul a avut ca scop punerea în aplicare a Concepţiei naţionale de răspuns post-seism și s-a înscris într-un program național desfășurat în această săptămână din octombrie în România, constituind cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care a avut loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii.

Proiectul "100 de ani de unitate prin cultura"

                                                     

1. 04 octombrie 2018 - "100 de ani de unitate prin cultura"

01   Într-o săptămână plină de efervescență culturală  în județul Iași, Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos a lansat joi, 4 octombrie 2018, proiectul județean cu participare internațională „100 de ani de unitate prin cultură” într-un cadru festiv prilejuit de Zilele Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iași. Mesajul fundamental al Conferinței de lansare a proiectul a constat în evidențierea importanței valorilor ca repere în existența umană, în consolidarea identității culturale, precum și a rolului activ pe care educația culturală îl deține în evoluția individuală a  elevilor de toate vârstele. Prin crearea de corelații între diferite subiecte ale cunoașterii, prin filtrul unui sistem valoric bine definit și prin crearea de experiențe de învățare în contexte adecvate, acest proiect cultural va juca un rol decisiv în optimizarea angajamentului elevilor în  propriul proces de formare și dezvoltare personală, aceștia asigurându-și, astfel, succesul școlar, deschizător al unei cariere profesionale aliniate la standardele pieții muncii europene și concordante cu potențialul și aptitudinile individuale ale elevilor.

    Astfel, activitățile propuse prin intermediul acestui proiect se concetrează pe dezvoltarea conștiinței și exprimării culturale, grupul țintă al proiectului incluzând 180 de elevi provenind din 12 școli din județul Iași și Republica Moldova, care vor fi membrii activi ai Clubului cultural ”Excelsior”. Totodată, proiectul vizează și implicarea cadrelor didactice, ca beneficiari direcți, în sesiuni de comunicare științifică, precum Simpozionul „Dimensiuni axiologice și traansdisciplinare ale educației prin cultură” care va avea loc la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, în luna decembrie a anului curent. 

free pokereverest poker revie
Copyright © 2018 Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos. Toate drepturile rezervate.
Realizator: Matrescu Viorel-Lucian - vmat_neculce@yahoo.com.