Activitati - Anul scolar 2018-2019

Activitati 2018-2019

                                         

  1. 19-21 octombrie 2018 - Parlamentul tinerilor
  2. 19 septembrie 2018 - Simulare cutremur
  3. 15 septembrie 2018 - Let's do it, Romania!

                                         

1. 19-21 octombrie 2018 - Parlamentul tinerilor

   În intervalul 19-21 octombrie 2018, Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos a fost reprezentat de 10elevul Florin Cosmin Humă, sub îndrumarea domnului profesor Sergiu – Constantin Enea, directorul instituției, la a X-a ediție (Ediție Aniversară) a proiectului Parlamentul Tinerilor, un eveniment de amploare organizat de Asociaţia Pro Democraţia, Camera Deputaţilor și Fundația Hanns Seidel România, la Palatul Parlamentului. Astfel, elevul liceului nostru a jucat rolul de deputat și a fost implicat în simularea procesului decizional din cadrul Parlamentului României desfășurat pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen.

  Prin acest proiect, organizatorii au oferit tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară. .

  Detalii despre participarea liceului nostru în cadrul acestui proiect se vor regăsi în numărul viitor al revistei „Liceenii lui Neculce”.

Balul bobocilor 2018

                                                     

1. Balul Bobocilor lui Neculce

afis balul bobocilor   Anul acesta, Balul Bobocilor, un eveniment festiv, devenit o tradiție a Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, cu fiecare nouă ediție cu o concepție și tematică inedite și originale, se va desfășura în data de 29 noiembrie 2018, începând cu ora 15:30, la Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos.

    Codul tematic conceput de elevii claselor a XI-a, organizatorii Balului Bobocilor, pentru ediția curentă este „Black & White”, concept cu conotație retro, dar și avangardistă în același timp, care impune distincție, eleganță, rigoare valorică.

    Entuziasmul și creativitatea organizatorilor Balului Bobocilor promit momente unice, emoționante, de celebrare a spiritului licean neculcian, la care vă invităm să participați.

    Vă așteptăm cu drag,

    Echipa de organizare a ediției 2018 a Balului Bobocilor.

   

Proiectul "100 de ani de unitate prin cultura"

                                                     

1. 04 octombrie 2018 - "100 de ani de unitate prin cultura"

01   Într-o săptămână plină de efervescență culturală  în județul Iași, Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos a lansat joi, 4 octombrie 2018, proiectul județean cu participare internațională „100 de ani de unitate prin cultură” într-un cadru festiv prilejuit de Zilele Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iași. Mesajul fundamental al Conferinței de lansare a proiectul a constat în evidențierea importanței valorilor ca repere în existența umană, în consolidarea identității culturale, precum și a rolului activ pe care educația culturală îl deține în evoluția individuală a  elevilor de toate vârstele. Prin crearea de corelații între diferite subiecte ale cunoașterii, prin filtrul unui sistem valoric bine definit și prin crearea de experiențe de învățare în contexte adecvate, acest proiect cultural va juca un rol decisiv în optimizarea angajamentului elevilor în  propriul proces de formare și dezvoltare personală, aceștia asigurându-și, astfel, succesul școlar, deschizător al unei cariere profesionale aliniate la standardele pieții muncii europene și concordante cu potențialul și aptitudinile individuale ale elevilor.

    Astfel, activitățile propuse prin intermediul acestui proiect se concetrează pe dezvoltarea conștiinței și exprimării culturale, grupul țintă al proiectului incluzând 180 de elevi provenind din 12 școli din județul Iași și Republica Moldova, care vor fi membrii activi ai Clubului cultural ”Excelsior”. Totodată, proiectul vizează și implicarea cadrelor didactice, ca beneficiari direcți, în sesiuni de comunicare științifică, precum Simpozionul „Dimensiuni axiologice și traansdisciplinare ale educației prin cultură” care va avea loc la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, în luna decembrie a anului curent. 

Simpozion „Dimensiuni axiologice și culturale ale educației prin cultură”

                                                     

Simpozion „Dimensiuni axiologice și culturale ale educației prin cultură”

afis simpozion   Prima ediție a Simpozionului județean, cu participare internațională, „DIMENSIUNI AXIOLOGICE ȘI TRANSDISCIPLINARE ALE EDUCAȚIEI PRIN CULTURĂ” va fi organizată de Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, pe data de 14 decembrie 2018, în cadrul proiectului  100 de ani de unitate prin cultură.

    Simpozionul va reprezenta o oportunitate de a evidenția dimensiunea educațională a cunoașterii patrimoniului național, prin abordarea unor subiecte de interes didactic ce vizează dezvoltarea conștiinței și exprimării culturale în rândul tinerilor, competență-cheie esențială managementului vieții personale, necesară integrării cu succes în viața socială, într-o economie bazată pe cunoaștere și caracterizată prin diversitate culturală.

     Scopul simpozionului constă în configurarea și dezvoltarea în conștiința elevilor a unui sistem de valori, inspirate de modelele axiologice românești, care să se constituie într-o componentă motivațională și volitivă, determinantă pentru un viitor de succes.

     Simpozionul  științific se adresează elevilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ partenere, elevilor șicadrelor didactice din județul Iași, reprezentanților comunității culturale locale și județene, precum și diferitor reprezentanți ai comunităților de români din străinătate.

     Secțiuni:

  1.    1. Cercetător pentru o zi – secțiune dedicată elevilor

  2.    2. Coordonatele culturale ale demersului didactic– secțiune dedicată profesorilor

free pokereverest poker revie
Copyright © 2019 Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos. Toate drepturile rezervate.
Realizator: Matrescu Viorel-Lucian - vmat_neculce@yahoo.com.